tirsdag 7. september 2010

Postmannen har vært her :)

I helga strikket jeg min aller første duk! Vi hadde en utfordring på hobbykrok1.no - eller - jeg utfordret andre til å strikke. Duken heter Liz Snella's Heirloom Doily og er overkommelig å strikke selv iløpet av en helg. Mønsteret er på dansk men finnes også i engelsk versjon.
Jeg tenkte jeg var smart når jeg blandet 1 dl sukker med 4 dl vann. Kokte det, slang duken oppi. Duken ble derfor ganske varm så jeg vre den ikke opp men blokket den direkte. Nålene ble seige, matta ble seig. Duken tok 2 døgn å tørke i blokket tilstand. Nå kan jeg vel bruke den som frisbee siden den er stiv som bare det. Mamma skal få den - å jeg er livredd hun skal stryke den. For da karamelliserer vel sukkeret seg sånn at duken blir brun!! Så en annen gang tror jeg at jeg blokker vanlig, for så å spraye på noe stivelse for så å stryke den i etterkant.

Jeg har forøvrig strikket duken på pinne 2.5mm og brukt Solberg Fiol. Du kan se flere bilder på ravelry siden min :)

Men postmannen har vært her også.

Jeg har ganske mye sort garn lignende Kauni liggende, å tenkte jeg må jo få brukt det opp en gang. Tante Ulla var så snill at hun ville bytte ett stort hespe Kauni EQ (regnbue) med meg. Så jeg sendte henne ett hespe Wollmeise og en liten "tusen takk gave" i tillegg. Jaggu meg fikk jeg ikke en gave jeg også! Mønster på ett lekkert sjal (om noen har ekstra tid å gi bort tar jeg imot med åpne armer).I sommer var det en Freja kampanje. Måtte sende inn 4 strekkoder for å få en bag. Jeg var ikke vanskelig å be - måtte jo kjøpe sjokolad- 4 store plater. Men man må ofre seg litt noen ganger ;) Veska var dritkul!! Kjempestor med stor polstring på toppen av skulderreima.

Jeg har også kjøpt en kone med garn. 500 gram og over 2500 meter garn! Det blir jo hvertfall to store prosjekter det!! Fargen minner meg om olabukser, den heter Zapphire og er kjøpt på holstgarn.dk. For denne inkludert porto betalte jeg 258 kroner. Innbruddspris!!! Det er nok litt mørkere i virkeligheten siden jeg tok bilde ute i sola (!). Mer dyp blåfarge med litt fargespill i. Jeg syns den er kjempefin!

Strikker gjør jeg også. Men nå har jeg såpass store prosjekter på gang at jeg regner med å få hvertfall ett prosjekt ferdig denne uka. Lover å blogge flittigere fremover ;)
Ha en super dag!!

Ingen kommentarer: