torsdag 16. desember 2010

De siste julegavene er ferdig.


Svigerinna mi sa i sommer at hun ønsket seg så lilla sokker til jul. Jeg spurte hvilket mønster men det var egentlig det samme. Så nå som det går fort mot jul fant jeg ut jeg kunne strikke Kerttu og bruke dobbel Arwetta på pinne 4.0mm. Jeg brukte 97 gram totalt.
Ble litt kunstnerisk når jeg skulle ta bilder. Var nemlig hos mamma og hun har så mye statuer og stash rundt omkring. Måtte skru av vannet - for denne dama er nemlig en liten fontene :)
Jeg snakket med min andre svigerinne også. Jeg lurte på om hun kunne tenke seg en marius genser neste år til nevøen min. Det ville hun veldig gjerne ha! Han har bursdag i slutten av januar så jeg har tenkt å strikke til bursdagen hans - men siden størrelsen da ville blitt 12-14 år tenkte jeg at jeg måtte prøvestrikke en marius genser først.
Jeg har jo aldri strikket en genser før. Og nå har jeg begynt å øve meg på mønsterstrikk så jeg så ikke mørkt på det. Men jeg kom på at niesen min (datteren til lilla sokker svigerinna) kunne få en til jul - OM jeg rakk :) Så jeg meldte genseren på mesterskapsstrikken Fjellrosa har. Og ba til høyere makter at jeg måtte bli fedig i tide. Genseren må jo også sendes nordover før jul.
Og jaggu! Jeg ble ferdig! Strikket størrelse 6 år (hun blir 4 i mars) men tok bolen 3 cm lengre og ermene 2 cm lengre. Jeg brukte Trysilgarn fra Europris i superwash. 3.5mm og 4.0mm - brukte i underkant av 450 gram.
Håper bare at både mottager og foreldre blir fornøyd :)


Close up:)

4 kommentarer:

LivM sa...

Nydelig genser du har strikket. Kan ikke tro at det er din første. Fine sokker også.

Unknown sa...

Flotte gaver =)

Nitus sa...

Du er litt av en kløpper med pinner og garn. Kjempefine gaver du har laget,heldig den som får dette.
Ha en riktig god og trivelig jul.

Anonym sa...

Nydelig genser! Ja, sokkene også, forresten!
Fortsatt god jul!