onsdag 5. mai 2010

Tunika, fiskesokker og litt annet...

52 pair plunge III er en gruppe på ravelry. I sin tid når jeg meldte meg på lo jeg for meg selv å tenkte "hvor lenge holder jeg ut" - men jeg har bitt tenna sammen å tenkt at jeg SKAL klare å strikke 52 par sokker på ett år. Året "stopper" 31 mai og jeg har nå litt under en mnd å fullføre det siste paret i plungen og det skal jeg da få til?

Det har lenge vært veldig skremmende for meg å strikke med to farger i mønster. Det er fremdeles litt skummelt - så sokkene ble ikke helt som oppskriften. Mønsteret er originalt "Swedish fish socks"(etsy link som alle kan se) og siden jeg brukte HandArt trekking garn i fargene Brazil (grønn) og Karibic (blå) kalte jeg dem Brazilian fishes. At disse brazilianske fiskene skulle svømme så fort ante jeg ikke så det ble med to små stimer :)

Brukte 74 gram garn totalt (5 gram grønt eller noe slikt) på pinne 2.5mm.

Jeg har heller aldri strikket et helt plagg. Det har jeg nå gjort! En tunika fra Sandnesgarn hefte Tema 17. Strikket i fritidsgarn i sort og mørk grå. Pinne 6.0mm og jeg brukte litt under 17 nøster totalt.


I mai måned har vi utfordring på hobbykrok1.no - firkantsjal! Og mitt valg er Spanish Armada.En ganske spe begynnelse, men bare å begynne å få masker på pinnene er 10% av sjalet tror jeg. 8 masker fordelt på 4 strømpepinner var skikkelig knot å få til å henge sammen til noe som skal strikkes rundt. Så når jeg snappet opp tipset å strikke 2,4,2 på tre pinner ble alt så mye enklere! Mønsteret er gratis - og hvis du går på hobbykrok1.no finner du link (hihi snikreklame)


Ha en strålende dag!!

2 kommentarer:

Cecilie.../FrkChilli sa...

Syns fiskene dine er kule!!! Jeg har heller aldri strikket sokker med to farger så det kan bli gøy;) Jeg som ikke liker å strikke sokker en gang...
Tunikan din er knallfin, farge i ansiktet har du og fått i vårsola ser jeg:) Og jeg gleder meg til å se spanjolen din i ferdig tilstand:)

Og ikke minst, TUSEN TAKK for ekstra greier i pakken. Fikk den i dag, du er gal!!!!! Men jeg er strålende fornøyd altså:D

Bitt@mi sa...

Du har vært kjempeflink å strikke sokker, og gal nok til å melde deg på neste plønsj...hihi:-) Jeg også, så det går vel rett vest med oppussing... :-O Neida, skal kose meg med sokkestrikking, og det har jeg alltid gjort. Men har ikke så stor tålmodighet at det blir så avanserete sokker, det er mest TV-strikk:-)
God helg ønskes fra et vått og kaldt Meløy:-) (men flott allikevel)
Klem!