onsdag 26. mai 2010

Spanish armada

I forrige innlegg snakket jeg om utfordringen vi har på hobbykrok1.no denne mnd. Nemlig firkantsjal. Sjalet strikkes på rundpinne og skal bli firkantet etterhvert :) Jeg bruker pinne 4.0mm men kunne sikkert gått opp til 5mm, men da mistenker jeg det hadde blitt ett stort teppe. Garnet jeg bruker kjøpte jeg egentlig bare for å øve meg på å farge garn. Det er en blanding av merinoull og bambus - supermykt - men jeg fant ut det måtte være ypperlig til å strikke spanish armada med det.

Mønsteret har endel barnesykdommer. Jeg følger charts men finner stadig ut at designeren må ha vært småfull når han har laget chartsene. og jeg sier han - fordi det er en han som har designet det. Mmario er artistnavnet :)

Det tar litt tid å strikke. Nå er jeg på rad 138 av 158 og det snegler seg avgårde. Med litt i underkant av 550 masker pr omgang går det litt tregt - og nå som det er mange barnesykdommer i chart 8 går det enda litt tregere, men jeg syns det blir innmari fint. Er morsomt å strikke! Så det blir enda ett om ikke så altfor lenge. Sjalet skal sammen med en konvolutt bli bryllupsgave i sommer. Det kan jo brukes som sjal, duk (stiller meg litt tvilende til det men...) eller babyteppe. Så da får man jo hinte frempå at om det blir baby kan bryllpsgaven benyttes :)

Jaja nå babler jeg her. Skal vise frem bilder! Jeg har kommet lengre enn hva bildene viser, men skulle jeg tatt bilde i dag ville det bare blitt en hvit klump siden jeg ikke får dratt det noe særlig mer ut på pinnene nå.

Målet er å bli ferdig i mai sånn att jeg kan begynne på noe annet spennende. Jeg strikker også på en folklore for tiden - har bare en arm og klipping (svett) igjen, men kjenner jeg begynner bli litt lei hele folkloren. Regner med jeg skal blogge litt om den senere.

Jaja hvertfall. Her er den spanske arme så langt!

Her har jeg tatt bilde av bølgemønsteret (som jeg nå er ferdig med - du får se bilde om en uke av ferdig sjal)

3 kommentarer:

mono sa...

Så lekkert det blir! =)

Bitt@mi sa...

Hihi... bare bable i vei, du:-) Det er riktig underholdende lesning:-) Armeén blir riktig fin den, og en flott bryllupsgave:-)
Ha en flott dag!

Cecilie.../FrkChilli sa...

Den spanske armeen blir bare helt fantastisk nydelig, jeg fatter ikke hvordan du klarer å gi fra deg noe så vakker *rister på hodet*
Gleder meg virkelig til å se det ferdig og blokket:)